Kwart en halve finale in Volendam

22 maart 2009

Marlot Warso wint zilver

Marlot wint zilver


Turn-zilver voor Marlot Warso in Volendam

Marlot Warso van gymnastiekvereniging OKK bewees afgelopen weekend dat turnen tegenwoordig niet alleen voor piepjonge turnsters is weggelegd. De 23-jarige studente wist op de halve finale van de 3e divisie in Volendam een keurige 2e plaats bij de senioren op te eisen en daarmee een finaleplaats op 16 mei in Deventer. Lashawndra Sambo en Caroline Mom wisten zich daarnaast in Volendam te plaatsen voor de halve finale van de 2e divisie. Voor vier andere turnsters van OKK was deze wedstrijd helaas het eindstation van de landelijke wedstrijden.

Moeizame start
De wedstrijd begon voor OKK niet zo geweldig. Jeugdturnsters Naomi Vink en Manon Meeusen konden in de 3e divisie geen potten breken tijdens de ochtendwedstrijd en ook Joyce de Lange die op de andere baan in de 2e divisie haar wedstrijd turnde kon zich niet mengen in de strijd om de bovenste plaatsen. Naomi, die op de regiowedstrijd nog een vierde prijs behaalde, zat niet lekker in de wedstrijd en liet daardoor punten liggen. Haar totaal van 30,75 (25e) was dan ook twee punten lager dan ze tijdens de regio behaalde. Dat was precies het puntentotaal waarmee ze zich in deze wedstrijd naar de finale had kunnen turnen. Manon Meeusen kwam tot een totaal van 29,95 (31e), ook lager dan bij de regiowedstrijd. Tijdens de wedstrijd hielden de beide turnsters elkaar in evenwicht door zowel op vloer als op spromg gelijk te scoren. Bij balk nam Naomi enige afstand van Manon.
Joyce de Lange verbeterde zich wel op drie toestellen ten opzichte van de regiowedstrijd, maar twee vallen van de balk deden haar duikelen in het klassement (31e). Haar beste prestatie leverde ze bij brug met 7.85.

Kwalificatie afgedwongen
Marlot WarsoLashawndra Sambo deed het in de wedstrijd erna een stuk beter. Zij turnde een zo goed als foutloze wedstrijd bij de junioren in de 2e divisie en wist op alle onderdelen bij de top-tien te turnen. Haar beste prestatie leverde ze gek genoeg bij het voor haar op papier zwakste onderdeel, de brug ongelijk. De score van 8.20 was goed voor een vijfde plaats. Ze eindigde als 6e in het klassement en kwalificeerde zich hiermee als 6e voor de halve finale op 18 april in Varsseveld.

Onverwacht stabiel
In de laatste wedstrijd leverden Marlot Warso en Lisanne Fioole strijd bij de senioren in de 3e divisie. Caroline Mom deed hetzelfde in de andere baan bij de senioren in de 2e divisie. Voor alle drie geldt dat ze door hun studies en overige bezigheden momenteel wat minder tijd kunnen besteden aan het turnen. Dat weerhield ze niet om gedegen prestaties neer te zetten waar de tegenstanders terdege rekening mee moesten houden. Marlot slaagde hier het beste in. Vorige jaar gestopt, is ze bezig aan een comeback. Met eenmaal trainen per week wist ze op één na alle tegenstandsters af te troeven en een zilveren medaille te veroveren. Haar optreden was onverwacht uitermate stabiel en dat resulteerde in een tweede plaats bij balk en een derde bij brug. Met 33.70 was ze een uitstekende tweede en veroverde een finaleplaats.  Lisanne Fioole (16e) greep daar net naast. Ze turnde eigenlijk een goede wedstrijd met maar één foutje op de balk. Haar acrobatische serie mislukte wat haar waarschijnlijk de finale heeft gekost. Beste prestatie was toch de balk (10e). Verder was ze dit jaar een ronde verder dan vorig jaar en zit er dus progressie in.
Caroline Mom kon in de aanloop naar deze wedstrijd zoals gezegd minder trainen. Daardoor turnde ze een aangepast programma wat haar toch op een gedeelde 10e plaats bracht met als beste prestatie sprong: 8.25 (4e). Ze mag daardoor op 19 april naar Varsseveld voor de halve finale. Als ze in staat is dan haar normale programma te draaien dan kan ze zo maar  weer een finalekandidaat zijn.


Uitslagen: jeugd 2e / jeugd 3e / junior 2e / senior 2e / senior 3e

Joyce, Manon en Naomi gingen na afloop Volendam in en maakten deze foto. Toen was de wedstrijd snel vergeten en werd het toch nog een leuke dag!
Marlot op de balk
Marlot presteerde op de balk prima met een uiterst stabiele oefening. Ze hoefde slechts één turnster voor te laten gaan en behaalde zodoende hier een tweede plaats.